Over ons

3D Scoliose Model is een gezamenlijk idee van Jacqueline Visser (Fysio Berflo) en Barry Schulte (deMINIfabriek).

Jacqueline Visser – KinderfysiotherapeutMSc(PT)

Jacqueline voltooide haar studie Fysiotherapie in 1984, volgde aansluitend de opleiding Kinderfysiotherapie en ronde in 2004 de wetenschappelijke studie Pedagogiek af. Als kinderfysiotherapeut heeft ze sindsdien voornamelijk ervaring opgedaan in de eerstelijnszorg, maar ook op scholen en in de kinderrevalidatie.

De kern van haar werk als kinderfysiotherapeut is dat ze kinderen met (senso)motorische problemen helpt en begeleid. Het zijn problemen die variëren van een motorische achterstand, schrijfproblemen, houdingsklachten, een algehele ontwikkelingsachterstand en neurologische problemen (zoals Erbse Parese) tot orthopedische problemen (bijvoorbeeld scoliose). Ook begeleid ze baby’s met een voorkeurshouding.

Jacqueline was al vanaf het begin van haar werkzamen als therapeut niet tevreden over de huidige beschikbare anatomische modellen. Ze vond ze te stijf, te groot en vooral niet aantrekkelijk voor kinderen. Haar langdurige zoektocht kwam tot een einde toen ze de mogelijkheden van 3D-printen ontdekte.

Intuitief wist ze meteen dat deze techniek haar probleem kon oplossen. Na samen met Barry Schulte het product te hebben ontwikkeld, waren zij en haar directe collega’s zo enthousiast dat ze samen met Barry besloot haar idee voor iedereen beschikbaar te maken. 3D Scoliose Model was geboren.

Barry Schulte – 3D Printing Specialist

Barry is oprichter van deMINIfabriek, een bedrijf gespecialiseerd in 3D-printen. Sinds 2012 heeft hij veel ervaring opgedaan met de ongekende mogelijkheden van deze uitgebreide en veelzijdige productietechniek. Met deMINIfabriek streeft hij ernaar om de productie duurzamer te maken en bewustwording te creëren zodat wij als consumptiemaatschappij steeds meer gebruik kunnen maken van productie op bestelling in plaats van massaproductie.

In samenwerking met Jacqueline onderzocht hij vele materialen en printtechnieken om de best mogelijke oplossing te vinden om hun nieuw ontwikkelde 3D Scolioses modellen te produceren. Met behulp van 3D-printen is het mogelijk om deze 3D Scoliose Modellen op bestelling te maken zonder dat er grote productiefaciliteiten en grote voorraden nodig zijn. En het gaafste aan dit productieproces voor Barry is dat elk product kan worden aangepast aan de wensen van de klant.

Dus als je een speciaal verzoek hebt: groter, kleiner, andere kleuren, extra botten of andere aanpassingen waar zij nog niet aan hebben gedacht, laat Barry weten. Hij zal het niet alleen waarderen, maar ook proberen het voor u te laten gebeuren!