Over ons

3D Scoliose Model is een gezamenlijk idee van Jacqueline Visser (Fysio Berflo) en Barry Schulte (deMINIfabriek).

Jacqueline Visser – Kinderfysiotherapeut

Jacqueline voltooide haar basisopleiding Fysiotherapie in 1984, volgde aansluitend de opleiding Kinderfysiotherapie en ronde in 2004 de wetenschappelijke studie Pedagogiek af. Als kinderfysiotherapeut heeft ze sindsdien voornamelijk ervaring opgedaan in de eerstelijnszorg, maar ook op scholen en in de kinderrevalidatie.

De kern van haar werk als kinderfysiotherapeut is dat ze kinderen met (senso)motorische problemen helpt en begeleid. Het zijn problemen die variëren van een motorische achterstand, schrijfproblemen, houdingsklachten, een algehele ontwikkelingsachterstand en neurologische problemen (zoals Erbse Parese) tot orthopedische problemen (bijvoorbeeld scoliose). Ook begeleid ze baby’s met een voorkeurshouding.

Tijdens haar Scoliose consulten mistte Jacqueline tot voor kort een goed en praktisch wervelkolommodel om de kinderen, ouders en andere patiënten de werking van de wervelkolom beter te kunnen uitleggen en de gevolgen van aanbevolen oefeningen te simuleren. Toen ze de mogelijkheden van 3D printen ontdekte wist ze dat daar de oplossing lag.

Barry Schulte – 3D printing Specialist

Barry heeft een achtergrond in IT en is sinds 2012 eigenaar van deMINIfabriek, een bedrijf gespecialiseerd in 3D printen. Hij heeft veel ervaring opgedaan met de ongekende mogelijkheden van deze omvangrijke en veelzijdige productietechniek. Met deMINIfabriek streeft hij ernaar om productie duurzamer te maken en een bewustwording op gang te brengen zodat we als consumptiemaatschappij steeds vaker gebruik kunnen maken van productie on demand in plaats van massaproductie.

De technisch door hem ontwikkelde 3D Scoliose Modellen worden vrijwel geheel vervaardigd met behulp van 3D printers welke op bestelling gemaakt worden in deMINIfabriek.