Ontdek hoe patiënten beter inzicht kunnen krijgen in de vervorming van hun wervelkolom

GEBRUIK DE COUPON CODE ONDERAAN DEZE PAGINA

Eenvoudig nabootsen van de wervelkolom

De anatomische Scoliose Modellen zijn flexibel in elke richting. De wervels kunnen roteren en de wervelkolom kan buigen zodat u uw patiënt binnen enkele seconden inzicht geeft in haar vervorming. Uw consultatie met uw patiënt wordt gemakkelijker dan ooit tevoren.


Handzaam bureaumodel

Met een hoogte van 33cm en een gewicht van minder dan 500gram kunt u het model makkelijk op uw bureau gebruiken en met uw patiënt de oorzaken en gevolgen van hun rugklachten bespreken. Terwijl u met de patiënt praat, kunt u de houding van uw anatomische model veranderen en nuttige inzichten geven over waarom bepaalde oefeningen de houding van de patiënt ten goede zullen komen.


Zeer handig tijdens online consultatie

Tijdens de Covid-19-pandemie bleken onze 3D-scoliose-modellen erg nuttig wanneer patiënten niet in staat waren om een live consult bij te wonen. Vooral kinderen zijn beter in staat hun aandacht bij de uitleg van de therapeut te houden.


3D Anatomische Scoliosis Modellen – De flexibele oplossing

Als therapeut heeft u vast wel eens meegemaakt dat een patient het lastig vindt om de oorzaak en gevolg van de vervorming van de ruggewervel goed te begrijpen. Uitleggen met pen en papier, afbeeldingen, foto’s of een video kan erg nuttig zijn, maar patiënten zijn soms nog steeds verbaasd over de complexiteit van de wervelkolom en hoe hun houding alles wat daarmee samenhangt beïnvloedt. Een fysiotherapeut horen uitleggen dat een scoliose gevolgen heeft voor je schouderbladen of ademen is iets anders dan met eigen ogen zien.


Patiënten willen het begrijpen

Patiënten vertrouwen hun fysiotherapeuten en hoewel ze misschien niet helemaal begrijpen wat er in hun lichaam omgaat, zullen ze proberen hun best te doen om de voorgeschreven oefeningen te doen. Kinderfysiotherapeut Jacqueline Visser (MSc (PT)) heeft jarenlange ervaring met scoliosepatiënten. Ze had veel successen met patiënten die hun uitdagingen aangingen om de nadelen van scoliose te overwinnen. Maar in al die jaren merkte ze er een handig hulpmiddel ontbrak om patiënten te helpen bij het te begrijpen wat er werkelijk in hun lichaam gebeurd. Volgens Jacqueline waren bestaande anatomische modellen te groot, te rigide en voelen zeker kinderen zich er niet tot aangetrokken.

Toen ze Barry Schulte ontmoette, een 3D-printexpert, realiseerde ze zich dat deze techniek de oplossing voor haar behoefte zou kunnen zijn. Samen gingen ze aan de slag met verschillende anatomische modellen die voor Jacqueline van pas konden komen. Op een gegeven moment werd ze erg opgewonden toen ze een prototype in haar praktijk gebruikte en haar patiënten begrepen meteen wat Jacqueline uitlegde.

‘Nu begrijp ik echt waarom deze oefeningen goed voor mij zijn’

Samen realiseerden ze zich niet dat er een grote behoefte was aan een tool als deze. Maar na het zien van haar scoliose-model, vroegen veel collega’s van Jacqueline of ze hun eigen model konden krijgen. Kort daarna is 3dscoliosemodel.nl opgericht. Inmiddels profiteren veel collega’s van Jacqueline van de 3D-scoliose-modellen die ze heeft gemaakt.

De 3D anatomische scoliose modellen zijn bij uitstek geschikt voor (fysio) therapeuten om te gebruiken als hulpmiddel bij het uitleggen van de oorzaak en gevolgen van een gibbus of scoliose aan patiënten. Het handige formaat, de flexibiliteit en de felle kleuren maken de modellen niet alleen praktisch, maar ook een vreugdevolle en innovatieve verrijking voor uw praktijk.


Wervels en ribbenkast gemaakt van flexibel en sterk polymeer

We gebruiken 3D-printers om mooie, sterke en duurzame wervels en ribbenkasten te maken. In combinatie met een flexibele kern kunnen onze modellen in bijna elke richting buigen en draaien. Of je nu een scoliose, holle rug, gibbus of andere vervormingen wilt aantonen, het is geen probleem voor onze anatomische modellen.


Personaliseer je model nu tijdelijk gratis

U kunt niet alleen zelf de kleur van de voet bepalen maar ook is het mogelijk om uw 3D Scoliose Model extra te laten opvallen met het logo van uw praktijk. Ga voor meer informatie of bestellingen naar onze webwinkel.

Wees er snel bij want tot 8 maart krijgt u uw praktijk logo gratis in 3D op uw voet geprint !

>>> Gebruik Coupon code: GRATISLOGO in de winkelwagen <<<

3D_ScolioseModel_Banner_All_Models_All_Colors-02