Wat is 3D printen?

Onze producten worden vrijwel geheel gemaakt met behulp van 3D printers. 3D printen is een relatief nieuwe productie methode die tot voorkort voornamelijk gebruikt werd om prototypes te maken van nieuwe producten. De afgelopen jaren zijn er echter veel nieuwe materialen en technieken op de markt gekomen waardoor we ook functionele producten kunnen produceren.

3D printen betekent niets anders dan dat een product laagje voor laagje wordt opgebouwd. Een 3D CAD model wordt door middel van software in laagjes gesneden van soms wel 0,05mm dikte. Deze laagjes worden vervolgens door een 3D printer 1 voor 1 omgezet in een vaste materie. Na één laag wordt de er bovenop deze laag weer een nieuwe laag gesmolten net zo lang tot het product voltooid is. Vergelijk het met het metselen van een muur waarbij telkens 1 laag stenen wordt neergelegd en vervolgens daar weer een laag bovenop.

Onze modellen worden gemaakt met behulp van een SLA printer en een duurzame, sterke en vloeibare resin dat uitgehard wordt middels een laserstraal.