Mijn model is stug, kan ik daar wat aan doen?

Een model kan, zeker direct na aanschaf nog wat stug aanvoelen. Bij frequent gebruik zal dit snel beter worden en zullen wervels onderling makkelijker kunnen bewegen. Bij een koude omgevingstemperatuur zal het model ook wat stugger zijn. Zorg daarom voor een prettige kamertemperatuur voor betere flexibliteit.

Daarnaast kan het ook zijn dat de spanningsveer te strak is aangespannen. Dit is eenvoudig te verhelpen door de spanning weer iets te verminderen.

In het handvat zit een draadstopper en een veer die zorgen voor de spanning tussen de wervels. Draai eerst de dop van het handvat en draai vervolgens de draadstopper voorzicht los (pas op: hij kan wegschieten door de druk van de veer).  Probeer vervolgens de ruimte tussen de wervels wat te vergroten door het model te bewegen/buigen en wervels voorzichtig te draaien. Wanneer de spanning verbetert is kan de veer en draadstopper weer terug geplaatst worden. Druk deze stevig maar voorzichtig aan zodat de veer op spanning komt en draai het schroefje weer vast. Wanneer het resultaat nog niet naar tevredenheid is kan proces herhaald worden

Je kunt ook dit instructie filmpje bekijken.

Wanneer het niet lukt om de juiste spanning op het model te creëren neem dan contact met ons op.