Hoe laat ik mijn model goed overeind staan?

Na veelvuldig gebruik kan het voorkomen dat het model wat slap wordt bij de voet en de wervelkolom continue dreigt om te vallen. In de wervelkolom is de mogelijkheid om een extra metaaldraad te plaatsen voor extra stevigheid.

Draai de bovenste helft van de kop los en leg deze apart. Draai de draadstopper voorzichtig los maar laat het op de draad zitten. Pak een metaaldraad (te koop in onze webshop) en schuif deze in de kern van de draad die door de wervelkolom loopt. Je kunt er voor kiezen om niet de volleidge lengte van de draad in de kern te schuiven omdat daardoor het hele model stijver wordt. Wanneer je alleen de onderzijde bij de voet steviger wilt maken kun je een lengte van ca. 10cm afknippen van de draad. Schuif nu eerst het korte deel in de kern en druk deze naar beneden in de voet met het restant van de draad. Druk de korte draad goed aan naar beneden zodat hij in de voet van het model schuift. Wanneer dit het geval is merk je direct dat het model steviger rechtop blijft staan.

Wanneer je tevreden bent plaats je de draadstopper terug en zet hem op de juiste spanning weer vast. Draait tot slot de bovenste helft van de kop weer terug.