Hoe houd ik mijn model in goede conditie?

Met de volgende tips heb je langer plezier van je 3D Scoliose Model.

  1. Gebruik schone en droge handen. Vetten en andere chemicaliën zoals desinfecteermiddelen en handcrèmes hebben een negatieve invloed op de levensduur van het materiaal. Droog daarom na het gebruik van deze middelen uw handen goed af voordat u het model aanraakt.
  2. Buig de wervelkolom en indien aanwezig de ribben, niet onnodig vaak heen en weer. Dit veroorzaakt op den duur materiaal moeheid en kans op scheuren. Vorm met rustige bewegingen de wervelkolom in de gewenste positie.
  3. Voorkom dat er een knik in de draad kan ontstaan. Een knik kan namelijk een blijvende impact hebben op de vorm van de wervelkolom. De knik ontstaat alleen bij onrustige bewegingen van de wervelkolom.
  4. Stel het model niet onnodig (en langdurig) bloot aan zon- of andere UV-lichtbronnen. UV-licht hard het materiaal langzaam uit en daardoor verliest het op den duur zijn buigzaamheid.
  5. Zet de wervelkolom na gebruik weer rechtop op zijn voetstuk. Hiermee wordt voorkomen dat de draad continue belast wordt en eerder zijn stevigheid verliest. Uiteraard kan het model ook bewaard worden in de bijgeleverde verpakking.