Welkom bij 3D Scoliose modellen

Play
Bezoek de online winkel . . .
previous arrow
next arrow
Slider

Een educatief hulpmiddel voor fysiotherapeuten voor het behandelen van scoliose patiënten

Onze 3D Anatomische Scoliose Modellen zijn bij uitstek geschikt voor (Fysio)therapeuten om te gebruiken als hulpmiddel bij het uitleggen van de verschillende oefeningen aan patiënten. Het handzame formaat, de flexibiliteit en de verschillende kleuren maken onze modellen niet alleen praktisch om te gebruiken als tafelmodel, maar helpen dus heel goed om de oorzaken en gevolgen van een scoliose of gibbus eenvoudig te laten zien aan kinderen en volwassenen.

De moderne uitstraling van de 3D scoliose modellen zijn daarbij een mooie en innovatieve verrijking van het interieur van uw praktijkruimte.

Waarom zijn deze anatomische 3D Scoliose Modellen ontwikkeld?

Onze modellen zijn ontwikkeld door Kinderfysiotherapeut Jacqueline Visser van Fysio Berflo. Vanuit haar behoefte om op eenvoudige wijze aan de patiënt te demonstreren waar hun klachten zich manifesteren en welke gevolgen dit kan hebben in de rest van de wervelkolom. Bestaande modellen zijn in haar ogen te groot, te stug en niet altijd even toegankelijk voor kinderen.

“Deze 3D tafelmodellen zijn heel duidelijk en toegankelijk voor ouders en zelfs voor kinderen. Zij snappen met uitleg aan de hand van deze modellen veel beter hoe hun lijf functioneert en hoe de oefenprincipes werken. Doordat het model namelijk niet alleen een flexibele wervelkolom heeft maar ook een buigbare ribbenkast wordt goed zichtbaar gemaakt dat er bij scoliose niet alleen sprake is van een verkromming van de wervelkolom maar ook van een verkromming van de ribbenkast. Bij uitleg aan de hand van het model merk ik dat de motivatie van kinderen om de oefeningen uit te voeren substantieel groter is dan zonder model. Uiteraard is daarmee het succes ook groter.”

Jacqueline Visser

Er zijn drie modellen ontwikkeld te weten Désirée, Carlijn en Sophie.

Désirée

Eenvoudig en handzaam

Carlijn

Stijlvol en neutraal

Sophie

Kleurrijk en overzichtelijk

Ga naar het producten overzicht van 3D scoliose modellen >

Maak het extra professioneel met een gepersonaliseerde voet

U kunt niet alleen zelf de kleur van de voet bepalen maar ook is het mogelijk om uw 3D Scoliose Model extra te laten opvallen met het beeldmerk van uw praktijk.

Ga naar de webwinkel van 3D scoliose modellen >